راهنمای خرید مانیتور های گیمینگ: چه مواردی را باید در نظر گرفت؟
تاریخ : جمعه 19 مرداد 1403
نویسنده : rasa

انتخاب مانیتور گیمینگ می‌تواند برای بسیاری از مردم چالش برانگیز و خسته کننده باشد زیرا گزینه‌ها و مشخصات زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. آیا به صفحه نمایش 24، 27، 34 اینچ یا بیشتر نیاز دارم؟ Full HD، 1440p یا 4K؟ منحنی یا مسطح؟ آیا HDR مهم است؟ اگر قصد دارید مانیتور گیمینگ بخرید و هیچ اطلاعاتی درباره آن ندارید، پس اینها تنها برخی از سوالاتی است که ممکن است ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد.

در ادامه، به طور کامل همه چیزهایی که باید در مورد مانیتورهای گیمینگ بدانید و نکاتی که باید به آنها توجه داشته باشید را توضیح می‌دهیم تا مطمئن شوید که بهترین مانیتور گیمینگ مناسب با نیازها و سلیقه‌تان را انتخاب کرده‌اید.

اندازه و وضوح صفحه نمایش


وقتی صحبت از بهترین اندازه مانیتور برای گیمینگ می‌شود، شاید فکر کنید هرچه صفحه نمایش بزرگتر، بهتر! درصورتی که چنین نیست. ویژگی مهم‌تر تراکم پیکسل است. تراکم پیکسلی نسبت پیکسل بر اینچ رزولوشن و اندازه مانیتور است.

اگر تراکم پیکسلی مانیتور خیلی کم باشد، کیفیت تصویر پیکسلی می‌شود؛ به این معنی است که وضوح کافی ندارد و جزئیات مشخص نیست. در مقابل، اگر تراکم پیکسلی بیش از حد بالا باشد، جزئیات واضح خواهند بود اما شما باید تصویر را مانند متن کوچک و بزرگ کنید تا بتوانید جزئیات را ببینید.

البته که تراکم پیکسلی بالا به خودی خود بد نیست و کاملا به سلیقه شما بستگی دارد که دلتان می‌خواهد مانیتور بزرگ داشته باشید تا مانیتوری که جزئیات را به خوبی نشان می‌دهد.

بیشتر بازی‌های ویدیویی قدیمی ویژگی زوم کردم یا بزرگ و کوچک کردن صفحه را ندارند. در نتیجه برخی از عناصر درون بازی مانند هاد (HUD) بسیار کوچک خواهند بود. اما امروزه اکثر بازی‌های جدید به خوبی از قابلیت تنظیم اندازه پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، اگر تصمیم دارید صفحه‌نمایشی با تراکم پیکسلی بالا تهیه کنید، پیش از همه باید ببینید با بازی و اهدافتان هم راستا هست یا نه.

چه اندازه و وضوح مانیتور مناسب است؟
به طور خلاصه، اکثر گیمرها با صفحه نمایش 27 اینچی راضی هستند؛ اندازه‌ای نسبتاً بزرگ، اما نه آنقدر بزرگ که مجبور شوید سر خود را از یک گوشه صفحه به گوشه دیگر ببرید تا تمام اتفاقات روی صفحه را ببینید.

وضوح ایده آل یک مانیتور 27 اینچی 2560×1440 (WQHD) است که تراکم پیکسلی 109 پیکسل در هر اینچ را به همراه دارد. این اندازه، فضای صفحه نمایش و جزئیات لازم را به شما نشان می‌دهد.

در مقابل، یک مانیتور 27 اینچی (1920×1080 – Full HD)دارای تراکم پیکسلی 81 PPI است؛ به این معنا که صفحه نمایش کوچک اما کیفیت تصویر پیکسلی بالاست. البته این ویژگی برای برخی از کاربران اصلا اهمیت ندارد و فقط داشتن یک صفحه نمایش بزرگ و تصویر واضح برایشان کافی است.

مانیتور 27 اینچی 4K دارای تراکم پیکسلی 163 PPI است و صفحه نمایشی با جزئیات بالا و واضحی دارد. با این حال، اکثر کاربران متوجه می‌شوند که متن و جزئیات آنقدر کوچک هستند که بدون تغییر مقیاس قابل خواندن نیستند. بنابراین، صفحه را باید 150% زوم کنیم تا همه چیز بزرگ‌تر شود.

با توجه به اینکه کار کردن با مانیتورهای 4K بسیار سخت است، اکثر گیمرها مانیتور 1440p را ترجیح می‌دهند.

در ادامه لیستی برایتان تهیه کردیم از ترکیب بهینه بین اندازه/ وضوح مانیتور:

25 اینچ یا کوچکتر: 1920×1080 و 2560×1440
27 اینچ – 32 اینچ: 2560×1440 و 3840×2160
32 اینچ یا بزرگتر: 2560×1440 و 3840×2160
25 تا 30 اینچ فوق عریض: 2560×1080
34 اینچ – 35 اینچ فوق عریض: 3440×1440 و 5120×2160
38 اینچ فوق عریض: 3840×1600
40 اینچ فوق عریض: 5120×2160
43 اینچ فوق عریض: 3840×1200
49 اینچ فوق عریض: 5120×1440
57 اینچ فوق عریض: 7680×2160
البته پیش از انتخاب مانیتور، باید مطمئن شوید که CPU/GPU شما می‌تواند رزولوشن مانیتور را ساپورت کند یا نه!

رفرش ریت


هرچه رفرش ریت بیشتر باشد، گیم‌پلی روان‌تر خواهد بود، البته تا زمانی که FPS شما (فریم در ثانیه) بتواند با آن همگام باشد. برای مثال یک مانیتور 60 هرتزی نمی‌تواند با حرکت سریع همگام شود. فرض کنید در بازی تیراندازی، شما با مانتیور 60 هرتزی به سمت شخصی شلیک کردید، اما متاسفانه در چنین مانیتوری با رفرش ریت پایین، فریم‌ها بسیار آهسته رفرش می‌شوند و شلیک شما به هدف نمی‌خورد.

بنابراین، نه تنها نمایشگر با رفرش ریت بالاتر، گیم‌پلی پاسخگوتر و لذت‌بخش‌تری را برای شما به ارمغان می‌آورد، بلکه در بازی‌های سریع، مزیت کوچکی در برابر سایر بازیکنان به شما می‌دهد.

بنابراین، اگر یک گیمر رقابتی هستید، به شدت توصیه می‌کنیم که حداقل یک مانیتور گیمینگ 144 هرتزی و بسته به بودجه و میزان رقابت، مانیتور 240 هرتز یا 360 هرتز داشته باشید. برای گیمرهای حرفه‌ای و آنهایی که سیستم شخصی سطح بالایی دارند، می‌توانند یک مانیتور گیمینگ 1080p و 540 هرتزی مانند ASUS PG248QP تهیه کنند.

UltraWide در مقابل Widescreen
مانیتورهای Ultrawide یا فوق عریض نسبت تصویر 21:9 دارند اما در مانیتورهای Widescreen این نسبت 16:9 است. بنابراین در مانیتورهای فوق عریض، شما 33٪ فضای افقی بیشتری برای بازی خواهید داشت که در برخی بازی‌ها، میدان دید وسیع‌تری به شما می‌دهد و می‌تواند سودمند باشد زیرا خیلی سریع‌ حریف‌هایی را که از گوشه‌ها می‌آیند را می‌توانید شناسایی کنید. البته این ویژگی برای بازی‌هایی مناسب است که از این فریم‌ها پشتیبانی می‌کنند. بازی‌هایی که از نسبت تصویر ۲۱:۹ پشتیبانی نمی‌کنند، کناره‌های بازی با حاشیه‌های سیاه پر شده است که کمی رو اعصاب می‌رود.

با این حال، اکثر بازی‌های جدید از وضوح تصویر فوق عریض پشتیبانی می‌کنند. با کلیک روی این لینک می‌توانید تمام بازی‌هایی که از مانیتورهای فوق عریض پشتیبانی می‌کنند را مشاهده کنید. البته مانیتورهایی هم وجود دارند از نسبت 21:9 فراتر می‌روند و نسبت 32:9 دارند مانند Samsung Odyssey G9.

نوع پنل و ریسپانس تایم
سه نوع اصلی پنل LED با نور پس‌زمینه شامل TN، VA، و IPS می‌شود و همچنین پنل‌های OLED را داریم که خود تابش هستند. همه این‌ پنل‌ها مزایا و معایب خود را دارند که در ادامه بیشتر بررسی می‌کنیم:

مانیتور TN
به طور کلی، مانیتورهای TN بدترین بازتولید رنگ و زوایای دید را دارند، به این معنی که رنگ‌ها در مقایسه با IPS و VA تا حدودی از بین می‌روند و با نگاه کردن از زوایای مختلف، کنتراست، رنگ و روشنایی تصویر تغییر می‌کند.

با این حال، ساخت پنل‌های TN ارزان است و سرعت پاسخگویی سریع تا 0.2 میلی‌ثانیه (GtG – خاکستری تا خاکستری) دارند؛ به این معنا که تغییر پیکسل‌ها از یک سایه خاکستری به سایه دیگر تنها حدود 0.2 میلی‌ثانیه طول می‌کشد. این سرعت تا حد زیادی رد و سایه‌ی حرکت اجسام را از بین می‌برد. به همین دلیل است که گیمرهای رقابتی معمولاً این نوع پنل را انتخاب می‌کنند.

البته امروزه مانیتورهایی با پنل IPS و VA مانند ASUS PG27AQN و Samsung G7 وجود دارند که تقریباً به اندازه برخی از مدل‌های TN زمان پاسخگویی پیکسلی سریع دارند، بنابراین دیگر نیازی نیست کیفیت تصویر را فدای زمان پاسخ‌دهی سریع کنید.

مانیتور VA
در بخش بعدی، ما پنل‌های VA را داریم که بهترین نسبت کنتراست را دارند و همین قابلیت به آن‌ها اجازه می‌دهد تا ارتباط بهتری بین تیره‌ترین و روشن‌ترین رنگ‌ها ایجاد کنند. اما افسوس که پنل‌های VA معمولا بدترین عملکرد ریسپانس تایم را دارند. حتی در رفرش ریت بالاتر، پنل‌های VA دارای سایه‌های قابل‌توجهی هستند که با پیکسل‌های تاریک در تصویر بدتر می‌شود. در نتیجه اگر شما یک گیمر رقابتی هستید و بیشتر بازی‌های سرعتی انجام می‌دهید، باید از اکثر پنل‌های VA دوری کنید.

البته نسل جدید پنل‌های VA این مشکل را ندارند زیرا مانند برخی از TN‌ها زمان پاسخ‌دهی سریعی دارند، اما این پنل‌ها فقط در نمایشگرهای خاصی مانند مانیتور گیمینگ سامسونگ G7، Neo G9 و Innocn 27G1S که قبلاً ذکر شد، در دسترس هستند. برخلاف پنل‌های TN، مانیتورهای VA دارای زاویه دید گسترده 178 درجه هستند.

مانیتور IPS
پنل‌های IPS دقیق‌ترین و ثابت‌ترین رنگ‌ها را دارند، اگرچه مانند پنل‌های VA نسبت کنتراست بالایی ندارند. مانیتورهای IPS همچنین بهترین زاویه دید را دارند، در حالی که عملکرد زمان پاسخگویی آنها بسیار بهتر از اکثر پنل‌های VA است و حتی برخی از پنل‌های IPS جدیدتر به اندازه TN سریع هستند. بنابراین، رنگ‌های پر جنب و جوش یا سایه‌ای در بازی‌های سریع مشاهده نمی‌کنید. مشکل اصلی فناوری IPS درخشش آن است. درخشش IPS یک نقص عادی در این نوع پنل‌هاست. اساساً با عبور نور اضافی از پنل، درخششی در گوشه‌های صفحه نمایش به وجود می‌آید. این درخشش تنها زمانی آزاردهنده است که در یک اتاق تاریک به تصویری تاریک نگاه کنید، اما حتی در این صورت، راه‌هایی برای مدیریت درخشش IPS وجود دارد.

مانیتور OLED


برخلاف پنل‌های LED با نور پس‌زمینه، نمایشگرهای OLED دارای پیکسل‌های خود تابشی هستند. این ویژگی اجازه می‌دهد تا به نسبت کنتراست بی‌نهایتی دست یابند، زیرا پیکسل‌های جداگانه می‌توانند در تاریکی محض کاملاً خاموش شوند. نمایشگرها و تلویزیون‌های OLED همچنین دارای وسیع‌ترین زاویه دید و سرعت پاسخ‌دهی لحظه‌ای پیکسلی هستند. اما متأسفانه معایبی هم دارند.

اول از همه، نمایشگرهای OLED نمی‌توانند به اندازه برخی از صفحه‌نمایش‌های LED نورهای خیلی روشن را نمایش دهند. ثانیاً، احتمال سوختن آنها بسیار بالاست. با این حال، تا زمانی که از یک صفحه نمایش OLED به طور معقول استفاده کنید (تصویر ثابت را برای ساعت‌ها روشن نگذارید) و نکات مهم پیشگیری از سوختن آن را رعایت کنید، نباید مشکلی باشد. برخی از برندها نیز تا 3 سال گارانتی ارائه می‌دهند که سوختگی را پوشش می‌دهد.

در نهایت باید این مورد را ذکر کنیم که آپشن‌های زیادی برای مانیتورهای OLED در اندازه صفحه نمایش، وضوح و رفرش ریت وجود ندارد. بنابراین، اگر صفحه‌نمایش 27 اینچی 4K با رفرش ریت بالا می‌خواهید، گرفته‌ای در بین مانیتورهای OLED در دسترس نیست اما هر سال مانیتورهای OLED بیشتری وارد بازار می‌شوند که محبوب‌ترین مانیتور در بین آنها شامل پنل‌های W-OLED ال‌جی و پنل‌های QD-OLED سامسونگ می‌شود.

مقایسه مانیتور OLED و LED mini
حتی با وجود این نکات منفی، پنل‌های OLED همچنان کیفیت تصویر بهتری نسبت به نمایشگرهای LED با نور پس‌زمینه ارائه می‌دهند. به همین دلیل است که برخی از مانیتورهای LED مانند Acer XV275K P3 به نور پس‌زمینه‌های مینی ال‌ای‌دی FALD (فول آرایه محلی کم‌نور) مجهز هستند.

به‌عنوان مثال، مانیتور Acer XV275KP3 به لطف نور پس‌زمینه LED mini خود، می‌تواند به سطوح روشنایی بالایی تا 1700 نیت (واحد روشنایی صفحه نمایش نیت) دست یابد.

در مقایسه، حتی روشن‌ترین مانیتورهای OLED، مانند Dell AW3423DWF، تنها برای پنجره‌های کوچک سفید کمتر از 3 درصد به 1000 نیت می‌رسند و برای پنجره‌های 100 درصد سفید به 250 نیت محدود می‌شوند.

البته مانیتوری مانند Acer XV275K P3 دارای 576 ناحیه کاهش نور است که در سطح پنل پخش شده است. این مناطق، قسمت‌هایی از تصویر را که قرار است تاریک شوند را کنترل می‌کنند، بدون اینکه روی مناطق روشن تاثیری بگذارند و همین کار نسبت کنتراست را افزایش می‌دهند.

با این حال، از آنجایی که تنها 576 ناحیه کم نور در کل صفحه نمایش 27 اینچی با بیش از 8 میلیون پیکسل وجود دارد، در برخی صحنه‌ها باعث ایجاد یک نورپردازی بسیار خاص می‌شود. به عنوان مثال، در صحنه‌هایی مانند آتش‌بازی، ستاره‌ها در آسمان شب، زیرنویس‌ها و غیره، روشنایی جسم نورانی کوچک در نواحی کم‌نورتر اطراف پخش می‌شود و حالت زیبایی را خلق می‌کند.

بنابراین، در حالی که نمایشگرهای LED mini روشنایی بالاتری را ارائه می‌دهند، نمایشگرهای OLED همچنان هنگام نمایش محتوای تاریک بهتر عمل می‌کنند. در نهایت، انتخاب بین این دو عمدتا به ترجیحات و بودجه شخصی شما بستگی دارد.

مقایسه ریسپانس تایم و اینپوت لگ
توجه داشته باشید که سرعت ریسپانس تایم نباید با اینپوت لگ اشتباه گرفته شود. اینپوت لگ در حقیقت به مقدار زمانی گفته می‌شود که نمایشگر برای ثبت و نمایش دستورات شما نیاز دارد. بر خلاف سرعت ریسپانس تایم، اینپوت لگ توسط سازندگان مانیتور مشخص نمی‌شود، بنابراین اگر اطلاعات دقیقی می‌خواهید باید نظرات را بررسی کنید.

همچنین به خاطر داشته باشید که ریسپانس تایم مشخص شده توسط سازنده مانیتور نباید به معنای واقعی کلمه در نظر گرفته شود. برای مثال اگر در مشخصات یک مانیتور IPS ذکر شده که ریسپانس تایم 5 میلی‌ثانیه (GtG) است یا یک پنل VA دارای 4 میلی‌ثانیه (GtG) می‌باشد، به این معنی نیست که مدل VA دارای سایه‌های کمتری خواهد بود. ریسپانس تایم مشخص شده در این مشخصات در حقیقت به سریع‌ترین انتقال پیکسل ممکن از یک سایه خاکستری به سایه دیگر در شرایط آزمایشی خاص اشاره دارد و به هیچ عنوان سرعت متوسط انتقال پیکسل را نشان نمی‌دهد.

به طور کلی، اگر یک مانیتور بازی سریع می‌خواهید که در پشت اشیاء سریع السیر هیچ سایه‌ای نباشد، باید به دنبال نمایشگرهایی با سرعت ریسپانس تایم GtG 1 میلی ثانیه (یا سریعتر) باشید. البته این سرعت مشخص شده باید به GtG (انتقال پیکسل خاکستری به خاکستری) اشاره داشته باشد زیرا واحد MPRT (ریسپانس تایم تصویر متحرک) نیز وجود دارد که کاملا جور دیگری اندازه‌گیری می‌شود. گاهی اوقات، سازنده مانیتور فقط «زمان پاسخ‌دهی 1 میلی‌ثانیه» را مشخص می‌کند بدون اینکه به وضوح مشخص کند این معیار برای سرعت GtG یا MPRT است. در نتیجه باید حواستان باشد که سرعت ذکر شده با چه معیاری بیان شده است.

HDR (محدوده دینامیکی بالا)
برخی از مانیتورهای بازی از HDR نیز پشتیبانی می‌کنند که روشنایی، کنتراست و طیف رنگی بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. برای لذت بردن از HDR، یک صفحه نمایش باید حداقل دارای حداکثر روشنایی 1000 نیت، نسبت کنتراست 20000:1 و 90٪ طیف رنگی DCI-P3 باشد. برای دستیابی به چنین روشنایی و کنتراست بالایی، به مانیتورهای گیمینگ سطح بالا، مانند Samsung Neo G7 نیاز دارید. البته مدل‌های ارزان‌تری نیز وجود دارند که از HDR پشتیبانی می‌کنند، اما این مدل‌ها قدرت واقعی HDR را نمی‌توانند به نمایش بگذارند و تنها بخش اجمالی و کوچکی از آن قابل مشاهده است.

بیشتر اوقات، این مانیتورهای HDR دارای گواهینامه DispalyHDR VESA هستند که قابلیت‌های نمایشگر را نشان می‌دهد. با این حال، برای اطمینان از HDR مناسب، نمی‌توانید به گواهی‌های VESA اعتماد کنید. مانیتورهای بازی که از FreeSync/G-SYNC و HDR پشتیبانی می‌کنند همچنین می‌توانند گواهینامه‌های AMD’s FreeSync Premium Pro یا NVIDIA’s G-SYNC Ultimate را داشته باشند که تضمین می‌کند که VRR و HDR بدون مشکل و همزمان کار می‌کنند.

سخن آخر
یکی از مهم‌ترین بخش سیستم گیمینگ، مانیتور حرفه‌ای است. خوشبختانه امروزه مانیتورهای گیمینگ بسیار خوبی در بازار وجود دارد، اما احتمالا این سوال ذهن شما را درگیر کرده که «مانیتور چی بخرم؟». طبیعتا انتخاب مانیتوری که نیاز شما را برطرف کند بین این همه گزینه بسیار سخت است. البته جای نگرانی نیست زیرا این مقاله به شما کمک می‌کند تا بهترین مانیتور گیمینگ را برای خود انتخاب کنید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد!

 مشاهده منبع: https://sega.ir/gaming-monitors-guide/

 




|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید